61-ročný dôchodca šoféroval pod vplyvom alkoholu

28.03.2013 Galanta

Galanta - Policajt Okresného dopravného inšpektorátu PZ v Galante obvinil včera (27.3.) 61 ročného dôchodcu z Galanty z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Pred mesiacom viedol v poobedných hodinách Škodu Felícia v Galante po Šafárikovej ulici.
V dôsledku nepozornosti neskoro spozoroval pred ním stojace a doľava odbočujúce auto Renault, do ktorého zozadu narazil. Polícia u vodiča Felície dychovou skúškou zistila požitie alkoholu, 1,65 promile. Pri nehode sa ľahko zranil len 15 ročný vodičov vnuk, ktorého
viezol. Polícia dôchodcovi na mieste zadržala vodičský preukaz a zakázala mu ďalšiu jazdu.
V prípade uznania viny z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, mu môže byť uložený trest odňatia slobody na jeden rok.
Polícia pripomína vodičom ustanovenie zákona o cestnej premávke, v ktorom je jednoznačne uvedené, že vodič nesmie požiť počas vedenia vozidla alkohol alebo inú návykovú látku a taktiež nesmie viesť vozidlo v takom čase po požití alkoholu alebo inej návykovej látky, keď sa alkohol alebo iná návyková látka ešte môžu nachádzať v jeho organizme.
Polícia bude v súvislosti s veľkonočnými sviatkami dohliadať na bezpečnosť a plynulosť na našich cestách vo zvýšenej miere. Apelujeme na vodičov, aby dodržiavali zákon a predchádzali tak zbytočným dopravným nehodám.
 

Vyberte región